al contingut a la navegació Informació de contacte

Entitats i associacions

A Vilanova afortunadament hi ha un seguit d’associacions que, malgrat les dificultats que suposa intentar donar respostes als interessos de tothom, al llarg del temps han sabut mantenir-se actives, i aquest fet és un motiu suficient per considerar que també són un servei més a oferir essent el veritable teixit de participació del poble, donant respostes a tots els sectors de població i a interessos de la comunitat. La diversitat és pot mesurar fent un petit anàlisi de les associacions existents.

Segons sectors:

 

Col•lectiu infantil:

Associació de Pares i Mares d’Alumnes de l'Escola  de Vilanova de Segrià i de la Llar d'Infants Les Caragolinetes . Ells són les promotors d’activitats lúdiques, esportives, culturals, educatives i de prestació de serveis a tots dos col•lectius: Pares - Mares i nens. En moltes ocasions no sols de l’escola, si no dels nens en general del poble.

Col•lectiu de Joves: 

Associació Caragolines de l’Alt Segrià  , intenta donar respostes a tot els joves de Vilanova, mantenint /construint/ cogestionant l’espai conegut com a “local del jovent”  amb les de funcions de: ser punt de trobada, oferir un espai de convivència i cohesió social, lloc on centralitzar les demandes sobre activitats i dur-les a terme, punt d’assessorament i informació, “ ludoteca” (compten amb play, futbolí, televisió...), diferents aparells per crear música... I com els propis joves, és un espai en permanent construcció que permet moltes adaptacions i regit pels canvis, l’últim la renovació d’un grafity i crear espais diferents racons per realitzar diferents activitats a l’hora. 

Col•lectiu de Dones:

Associació de Dones l’Estel , aquesta associació  compta amb un nombre de sòcies important i a través d’ella es gestionen activitats de tota mena: culturals, educatives, esportives... proposen a la comunitat activitats tan diverses , manualitats, cursos de cuina, conferències, excursions...

Col•lectiu de Gent Gran:  

Associació de Jubilats Sant Sebastià. Tot i que no ho sembli, el seu funcionament diari fa que tinguin molts elements comuns amb els joves, ja que, ofereixen un espai que és un punt de trobada, de convivència, d’esbarjo i en definitiva de cohesió social. També és un lloc on centralitzar demandes sobre possibles activitats que poden dur a terme i on gestionar-les.

Associació Esportiva de Vilanova de Segrià – Caragolines 

Intenta donar resposta a totes les iniciatives de caire esportiu que es desenvolupen a Vilanova, per ara compten amb un equip de futbol – sala  i un club ciclista.

Club d’Escacs de Vilanova de Segrià Inactiva en l'actualitat.

Té diferents grups d’edats i un grup de nens/nenes i adolescents que es va consolidant i que participen a diferents campionats.