Sou a: Inici / L’Ajuntament / Regidories i Departaments / Joventut i Esports

Joventut i Esports

El projecte d’intervenció amb els joves de Vilanova de Segrià es va iniciar al gener de 2005,  com a resposta a la demanda educativa, feta per l’Ajuntament d’aquesta localitat per tal de fer un treball  a nivell integral amb el joves de Vva.

 

La finalitat de la tasca educativa és de forma general, ajudar els adolescents i joves del poble en el seu procés de convertir-se en adults afavorint la integració en la comunitat i domentant el sentiment de perteneça i arrelament a Vilanova, en un entorn positiu i motivador que incrementi la seva participació en la vida quotidiana.

Per tal d'acosseguir aquestos objectius i amb la participació dels diferents regidors implicats es dissenya el  PLA LOCAL DE JOVENTUT  que es presenta a la Secretaria General de Joventut.

En l’actualitat hi ha dues associacions juvenils que tenen uns encàrrecs diferenciats i pensem que aquesta és una forma de generar estructures i serveis a tota la població i de fomentar l’associacionisme.

L’Associació Esportiva té la finalitat de fomentar la pràctica de l’esport entre el jovent i recollir totes les iniciatives que vinculades a l’esport es plantegin des d’aquest col•lectiu (sense excloure altres). 
 
  
Caragolines de l’Alt Segrià conjuntament amb l’educadora intenta donar forma a les necessitats i inquietuds de la població jove  i ofereix juntament amb aquesta un espai de lleure estructurat que faci les funcions de punt de trobada, convivència i cohesió social; lloc on centralitzar demandes sobre activitats i ludoteca. Durant els caps de setmana, amplia l’horari. També desenvolupa altres activitats que fan apropar-se els joves que no participen entorn de les associacions ja existents.

Finalment  per tal d’assolir l’objectiu de cohesionar el jovent  es desenvolupen activitats dirigides a tots el joves i amb la participació de totes les associacions.

 

L’espai conegut com a “local del jovent”  és un referent educatiu i lúdic (per a tots els joves de Vilanova) ja que és:

  • Un punt de trobada, oferint un espai de convivència i cohesió social.
  • Lloc on centralitzar les demandes sobre activitats.
  • Punt d’assessorament i informació.
  • “ ludocteca”.
  • Realitzar diferents accions de formació al voltant de les noves tecnologies per a la creació i producció de música.


L’horari  en que està obert a tots els joves del poble  és de dilluns a divendres de 18.30h a les 21.30h.

Identificació


Heu oblidat la contrasenya?